11. 01. 2019.

DENIS – Prvo su Te / nas IGNORISALI, na kraju smo POBEDILI!


„Prvo te ignorisu, onda ti se smeju, pa se bore protiv tebe. Na kraju ti pobedis.“ (M.Gandi)

Da Sine moj! Prvo su Tebe ignorisali od 23. do 25.07.2005.godne... u ovoj "KUCI MRAKA":


Onda su ignorisali nas, nas koji smo ostali bez Tebe zbog njihove ohole bahatosti, sujete, nezainteresovanosti, neznanja...
Vise od godinu dana smo cekali njihov odgovor (UKC Tuzla) da utvrde i kazne odgovorne diletante da mi pravdu ne bi trazili na drugom mestu, odnosno drugim institucijama. NIKAD nam nisu odgovorili!

Borili su se protiv nas na sve moguce nacine posebno ispravljanjem, dopisivanjem, jednom recju falsifikovanjem dokumenata-nalaza te skrivanjem dokaza-izvestaja njihovog tima vestaka koji smo dobili tek na pismeni zahtev suda... "slavna" je to klinika zar ne?!

A onda smo ih POBEDILI! Nakon duge, teske i iscrpljujuce borbe privatnom tuzbom- parnicom jer je krivicna prijava odbacena "zahvaljujuci" njihovim "dzokerima" – tuzlanskim tuziocima i vestaku Cihlarz Zdenku, a ZNAMO kako (NE)rade BH tuzilastva!. Ipak smo se izborili nakon gotovo 13,5 godina! I TRI PRESUDE: 



Nisu se vise zalili... posle trece presude od 04.12.2018.godine. Konacno "kapitulirali"? A mogli su odmah priznati gresku (ma gde bi oni to!) i tuzbe ne bi ni bilo. Ali... KO se to USUDI tuziti njih, "slavni" UKC Tuzla?! Sine moj, obecanje Tebi sam odrzala i to legalnim putem, a bila sam spremna i na drugaciji ... Nazalost I doktori ubijaju zar ne?

Itekako nas ubijaju ali to vesto kriju. Kako su samo godinama krili izvestaj NJIHOVE komisije povodom iznenadne Denisove smrti (slali ga kuci treci dan jer mu "nije nista"). Komisija je imala 3 clana poznatih njihovih lekara od kojih su 2 bili sudski vestaci. Morala sam na raspravi kod prvog sudjenja zamoliti sudiju da trazi taj izvestaj komisije sluzbeno jer smo znali da postoji. Kako se samo njihov pravnik usprotivio na sudu - fuj! Zato mi je muka kad se samohvalisu i kad procitam ovako nesto :"Kvalitet, strucnost, entuzijazam i ljudskost na prvom mjestu" (cast retkim izuzecima, inace su crna rupa, nazalost). Da nije zalosno bilo bi smesno! Bas na dan poslednje rasprave 14.11.2018. Vise na strani 70 – "Hipokratova zakletva"


Ili bas na dan poslednje-trece presude 04.12.2018.
 
Ili OVO: "Posthumno je dodijeljena zahvalnica i doc. dr. Nedretu Mujkanoviću koji je za vrijeme svog mandata, kao direktor UKC Tuzla podržao aktivnosti na osnivanju Sektora za poslove organizacije i poboljšanja kvaliteta i prije nego što je usvojen Zakon koji je utemeljio Federalnu agenciju za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu i nametnuo obavezu uspostave sistema kvaliteta i sigurnosti." 

Prvi direktor UKC-a - od njega, Mujkanovic Nedreta,  je sve i pocelo i s tadasnjim njegovim medicinskim direktorom Muminhodzic Kasimom od kojeg nije smeo ni pisnuti...

Nesto vise od 3 godine od Denisove smrti Nedret Mujkanovic je nadjen obesen u kotlovnici svoje kuce...

Kasim Muminhodzic je umro prosle godine...

Drugi direktor UKC-a je bio vrlo korektan – Elmir Cickusic...

Treci direktor UKC-a i sadasnji – Nesad Hotic... 

TRI direktora su se promenila za ovih 13,5 godina, tacnije od 2005.godine...
Jedino se Elmir Cickusic pokazao kao COVEK, bio je i nas svedok i spreman priznati da su pogresili, sto i JESU, ali...

U tadasnje vreme se svako malo menjao Upravni odbor UKC-a i u svakom je bio Mario Krizic, Denisov prvi dzelat (sa svojim kompanjonom diletantom Azabagic Salihom). Bilo je to vreme premijera TK Causevica, Krizicevog tetka. Nebrojeno puta je odgadjana rasprava na zahtev UKC-ovog pravnika, cekajuci upravni odbor da odobri priznanje, no SVAKO zasedanje se zavrsavalo svadjom i gotovo tucom! Naravno, gde bi njihov clan, sujetni diletant Krizic, prihvatio tako nesto - PRIZNAO!

I posle toliko godina... dzaba im sve, ipak su izgubili spor! Sad bi red bio da UKC od njih naplati presudjenu stetu s kamatama zar ne?  Iz kojeg fonda UKC placa izgubljene parnice, odnosno greske koje NE PRIZNAJU? Iz budzeta? Znaci, opet na teret nas gradjana? "Krasno"... zar ne?

I na kraju : PRAVDA je spora, uzasno spora, ali ipak dostizna! Naravno ako verujemo u SEBE (samo "u se i u svoje kljuse"!) i istinu. A istina je SAMO JEDNA i od nje ne smemo odustati! 

Dokazali smo gradjansku krivicnu odgovornost UKC-a Tuzla!

A o mracnoj strani (ima li druge uopste?) bosanskohercegovackog tuzilastva u sledecem postu. Ovaj cu zavrsiti izrekama i zivotnim vodiljama: 

"Ljudi sa jasnim ciljevima uspevaju samo zato sto znaju kuda idu." („Zabranjeni forum“ - Aleksandar Hrsum)

"Ko se bori, taj moze i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je vec izgubio!" (B.Breht)

Nema komentara:

Objavi komentar